Andra halvlek – det är nu det händer

House nyvy

Efter att ha kört mer än heltid hela veckan satt vi igår kväll och slötittade med ett halvt öga på SVT:s Sommarkväll. Intervju med Fredrik Reinfeldt, som i sommar fyllt femtio år. Han har tillbringat det senaste året med att bland annat skriva och färdigställa hans självbiografiska bok ”Halvvägs”. Bokens titel förklarar han med att han själv befinner sig halvvägs i livet, både ålders- och karriärmässigt. Han menar att idag har vi möjlighet att bli hundra år och vid femtio är vi halvvägs: ”Så försök inte räkna bort mig”. Han ser på livet efter femtio som andra halvlek: ”det är nu grejerna händer”.

I samma program intervjuades även norska sångerskan Ane Brun som under året fyllt fyrtio år. Hon tog nyligen ett kliv i en ny riktning då hon gick från sina välbekanta och stillsamma singersongwriterlåtar till att spela in ”Can’t stop playing” med Dr Kucho och Gregor Salto. Låten gick i våras in som etta på  UK dance top 40-listan. Hon petade därmed ned yngre kollegor som Avicii och David Guetta. I ”Sommarkväll” får hon frågan av programledaren Rickard Olsson om  hennes flirt med housemusiken är resultatet av en fyrtioårskris. Ane Brun säger att hon faktiskt aldrig mått bättre och inte upplevt någon kris överhuvudtaget. Däremot säger hon ”mitt i livet blir man medveten om att livet passerar, så man blir liksom ännu mer modig och mindre rädd för att göra det man verkligen får lust att göra…Ja, nu har jag kanske fyrtio år kvar…nu är det bara att köra!”

Det finns inget så inspirerande som trygga människor i sina bästa år, som ser möjligheter, är nyfikna och orädda. Tummen upp för nya vyer i livet!

 

 

Related Posts


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>