Affärsidé: Är det du som startar eget nästa gång?

www.nyvy.se
Vill du också kunna dra dig lite längre den där morgonen när du är så där riktigt trött. Dricka kaffe och läsa tidningen i sängen. Och sen jobba långt in på kvällen istället. När du fått upp tempot. Vill du ha möjlighet att kunna styra din tid lite mer själv? Jobba med din passion? Kanske är du lite sugen på att starta eget företag ändå?

Det är lätt att bli sugen på att starta eget efter att ha läst om alla här på sidan som gjort slag i saken. Som till exempel Kinga i gårdagens inlägg som säger att till och med när det är som slitigast att ha eget företag, skulle hon svara nej på frågan om hon vill bli anställd igen.

Största fördelarna verkar de flesta vara eniga om: Du får jobba med det du brinner för och du kan styra dina dagar själv. I alla fall i viss mån.

Hur kommer du då på en riktigt bra affärsidé?

Det som ligger närmast till hands är förstås att fundera över vad du egentligen trivs bäst med att göra, vad är din passion? Vad är du bra på? Gör du något i ditt nuvarande yrke som du kan bygga vidare på? Går det att tjäna pengar på din idé?

Lite fler tips om just affärsidéer hittar du här:

Spana in 25 heta trender
Så kommer du på en egen affärsidé
Konsten att komma på en affärsidé
Från idé till handling

Mer inspiration och tips från några som gjort slag i saken:

Anna startade ”En annan trafikskola”
Anna del 2
Gunilla startade butiken ”Jonoli”
Gunilla del 2
Susanne startade ”Susannes Bonnaservice”
Susanne del 2
Linda Skugge: Om att vara egen företagare

 

Related Posts


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>