Flexibel arbetstid: Det ligger i tiden

www.nyvy.se
Att kunna påverka sin dag själv. Styra sin egen tid. Det kan vara en av förmånerna med att driva sitt eget företag. För det blir allt viktigare för oss hur vi har möjlighet att disponera vår tid. Oavsett om vi är egna företagare eller anställda. Att som anställd kunna göra bedömningen att jag kommer att få mer arbete gjort. Jag kommer att arbeta mer effektivt just idag om jag arbetar hemifrån. Och sedan göra det. Det är en dröm i mångas ögon. Vi vill bli betraktade som vuxna, kompetenta och ansvarsfulla. Vi vill ha frihet under ansvar. Det känns riktigt, klokt, miljövänligt, ekonomiskt och i tiden.

I tiden. Den här bilden ”gives me the shivers”. Stämpelklockan. Jag vet att många arbeten kräver fasta tider, visst är det så. Jag vet att klockan används på många arbetsplatser och många tycker att det är ett bra sätt att ha kontroll över sin tid. Eller ett sätt för arbetsgivaren att ha kontroll över din tid. Du kan flexa ut tidigare ibland, senare ibland och så vidare. Men jag har svårt för den. Jag vill äga min tid själv. Det får mig att må bra. Jag känner att jag klarar av både mitt jobb och min familj. Det gör mig och uppenbarligen många andra (enligt stressforskare Göran Kecklund) mindre stressade i vardagen. Jag har inga problem med att passa tider och infinna mig på ställen vid en viss tidpunkt. Men däremellan vill jag ha möjlighet att påverka själv. Det ger mig en känsla av frihet. Någon tror på mig. En arbetsgivare eller jag själv (om jag är egen företagare). Någon är övertygad om att jag fixar detta uppdrag. Hur, var och när jag fixar det bryr sig ingen i. Bara jag fixar det. Det ger mig lust. Arbetslust.

Så, förlåt mig stämpelklocka men du och jag kommer aldrig att bli vänner. Du ger mig institutionsvibbar. ”Jag är över 40 år men jag vet inte vad som är bäst för mig och ni kan inte lita på mig.” Ungefär så. Jag tänker att lite frihet under ansvar kan väl vuxna människor få på 2000-talet? Lyckligtvis tycks utvecklingen gå åt rätt håll och idag används flexibla arbetstider, frihet under ansvar, distansarbete som ett konkurrensmedel för företag som är måna om att få rätt personal till sitt företag. Data-, konsult- och mediebranschen är exempel på branscher där flexibla arbetstider utnyttjats sedan länge. Men trenden sprider sig. Även inom den offentliga sektorn suktar de anställda efter mer flexibla arbetstider, vilket bland annat har lett till att sjuksköterskor i allt större utsträckning söker sig till bemanningsföretag. Flexibla arbetstider och ökade utvecklingsmöjligheter är det som lockar.

Under påskveckan släppte även OECD en rapport med nya rekommendationer för den svenska skolan. ”Job satisfaction could be improved by increasing job flexibility with respect to working hours outside the classroom”. OECD vill att lärare ska få en mer flexibel arbetstid vad gäller den tid som som inte är lektioner. OECD anser att en större frihet i arbetet utanför lektionerna skulle öka läraryrkets attraktivitet. Att döma av aktiviteten på sociala medier välkomnas OECD:s rapport av många svenska lärare.

Anställda lånar ut sin tid till arbetsgivare och i gengäld får de lön. Fokusen bör ligga på det resultat de anställda levererar och inte hur, var och när de gör jobbet. I den mån det är möjligt. Flexibilitet är något arbetsgivare förväntar sig av anställda. Jag säger som engelsmännen ”you scratch my back and I’ll scratch yours”.

Avslutar med ett klipp från stumfilmen ”Modern Times” med Charlie Chaplin. Det här är stämpelklocka för mig. Ljusår från moderna tider. (OBS! Observera Chaplins toalettbesök.)

Factory work

 

 

Related Posts


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>