Karriärbyte: 140 minuters inspiration

summer lin nyvy

Luta dig tillbaka. För dagens inlägg kräver 140 minuter av din tid. 140 minuters inspiration och tips varvat med skön musik. Dagens inlägg är för dig som drömmer om att bryta upp från ditt jobb, söka dig vidare och kanske byta bransch till något helt annat än vad du sysslar med idag. Här kommer flera tips från människor i hela Sverige som ringer in till Karlavagnen och berättar om deras karriärbyte. En del har bytt yrke, en del har öppnat eget, några har bytt både yrke och hemort. Flera nya vyer!

Första telefonsamtalet kommer från Hanna Bruce som berättar hur hon och hennes man brukade sitta hemma på S:t Eriksplan i Stockholm på fredagskvällarna efter middag och något glas vin …”jaha, är det så här det ska vara nu…”. Diskussionen ”borde vi inte egentligen göra något annat” tog mer och mer plats. Längtan efter att få jobba tillsammans och göra något mer kreativt kom mer och mer. Så blev Växbo Lin, ett linneföretag i Hälsingland till salu. Hanna då personalchef och hennes man grafisk formgivare slog till och blev egna företagare. I en artikel i SvD beskriver man hur de packade ihop hela sitt liv i Stockholm och flyttade till ett 1700-talstorp på landsbygden med en kokplatta där vattnet frös varje natt. De kom överens om att inte ge upp de första två åren och absolut inte skiljas. ”Vi bestämde oss för att vi får bita ihop. Hatar vi varandra så får vi hålla käften om det.”

HÄR är 140 minuters inspiration (programmet sändes 1 juni 2015).

OBS! Spana även in kommentarerna efter programmet på Karlavagnens Facebooksida.

 

 

Related Posts


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>