Starta eget: Working nine to five?

www.nyvy.se
Måndag igen och en ny arbetsvecka drar igång. The show must go on… Från 9-5, måndag – fredag. Eller… Igår gav jag en potentiell lösning som eliminerar alla de där orsakerna till att människor tröttnar på sina anställningar. Att starta eget. Ja, jag är medveten att inget är skimrande rosenrött och jag vill inte framställa det som att driva eget på något vis skulle vara den ultimata, bekymmerslösa tillvaron. Men just de angivna anledningar som togs upp igår. Varför människor tröttnar på sina jobb. De skulle faktiskt inte b e h ö v a finnas när du driver ditt eget företag.

Av de jag hittills intervjuat här på NYVY (varav flera fortfarande väntar på att bli publicerade) har flera startat eget. Det som de flesta nämner som bäst med att vara sin egen jämfört med att vara anställd är variationen och att kunna styra sin egen dag. Samt naturligtvis att få arbeta med ”sin grej”. Igår skrev jag att jag tror att vår längtan efter variation i livet är en bidragande orsak till att vi tröttnar på våra yrken. Kanske är det så att driva eget skulle ge en större variation, spänning och utmaning i tillvaron. Att vi inte skulle behöva tröttna i första taget.

Variation och att kunna styra sin egen tid i större utsträckning. Idag ställer jag frågan till er. Trivs ni bra med att jobba 9-5? Ja, jag är fullt medveten att vissa yrkeskategorier inte kan styra sina arbetstider. Men om ni får välja. Jobbar ni helst 9-5? Eller skulle ni känna er friare av att kunna bestämma mer själv när ni vill jobba under dygnet? Kommentera gärna här nedan! I morgon tittar jag närmare på detta med arbetstider. Och det där med att kunna styra sin egen tid, som många uppenbarligen uppskattar med att vara just egen företagare.

Den här kultlåten får inleda veckan. En enda lång annonskampanj för att starta eget. Egentligen. Lyssna och döm själva.

Working nine to five what a way to make a living
Barely getting by it’s all taking and no giving
They just use your mind and they never give you credit
It’s enough to drive you crazy if you let it
Nine to five yeah they got you where they want to
There’s a better life and you think about it don’t you

 

Related Posts


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>