Upprättelse åt introverta

www.nyvy.se
Igår skrev jag en relativt lång text med fokus på introverta personlighetsdrag. För er som inte orkade läsa hela den texten är möjligheten stor att just ni tillhör den extroverta skara av människor som är majoritet i samhället. Introverta människor gillar ofta långa texter och långsamhet i största allmänhet. De vill hinna tänka innan de svarar. Skillnaden på extroverta människor och introverta är i grund och botten att vi har olika mängd introversion i oss. Introversion är genetiskt och inget vi normalt kan ändra på. Det bara är så. Linus Jonkman förklarar skillnaden med ”Hur mycket behöver hända för att vi tycker att det händer tillräckligt mycket. Extroverta behöver mer aktivitet än introverta”. I ett blogginlägg ger Jonkman tips till den extroverte chefen som har introverta anställda. Efter att ha läst tipsen och de olika beskrivningarna på hur introverta tänker i olika situationer så känner jag att jag sitter och nickar instämmande och tänker: Ja, självklart!

Det står mycket vettiga saker på Jonkmans blogg, men idag vill jag speciellt lyfta fram detta, med anledning av att bryta ned de fördomar som finns om introverta kollegor. Inte bara extroverta chefer utan alla extroverta bör ta till sig av detta:

Förväxla inte tystnad med negativitet (tankeverksamhet pågår).

Ju dödare utsida desto mer aktivitet på insidan (Du berättar något för en introvert  arbetsstyrka och alla sitter med stoneface och korslagda armar. Tolka inte kroppsspråk på introverta utan se vad som sägs efteråt istället).

Leta inte efter extroverta uttryck för introvert glädje (Extroverta bubblar, skrattar och uttrycker glädje tydligt utåt. För introverta är glädje ofta en upplevelse av harmoni, njutning och lycka).

Förutsätt att ingen medarbetare passar in i en färdig mall.

Rekrytera inte med personlighetstyp som en avgörande faktor för om någon kan utföra ett arbete eller inte.

Detta var Jonkmans tips till extroverta chefer. Introverta chefer då? Finns det sådana eller är de ens lämpliga som ledare? En intressant studie gjord för några år sedan vid Harvard Business School visade att extroverta ledare var mera dominanta, ledde ordet och var mindre mottagliga för nya ideer. Introverta ledare lyssnade och var mera mottagliga för idéer, omsatte dem och förbättrade teamets resultat. Introverta tog inte monopol på mötena utan släpper fram olika åsikter. I sin helhet visade studien att introverta ledare är minst lika bra som extroverta ledare. I USA har normen dock varit att en chef ska vara dominant och handlingskraftig. Extrovert. I Sverige har vi en tendens till att många gånger relativt okritiskt anamma det mesta från USA. För det är ju en fråga om kultur och värderingar. Inte om vad som nödvändigtvis är bättre eller sämre i realiteten. Går vi österut till Asien ses extroverta personlighetsdrag snarare som oförskämda och opassande. Erik Wallsten skriver så här i Corren.se ”Hos oss räknar man med att 75 procent av alla chefer är extroverta. I Sydostasien dominerar de introverta cheferna. Här toppar de extroverta undersökningarna när det gäller lyckokänslor och de introverta toppar självmordsstatistiken. I Sydostasien är det tvärtom. I en kultur där man inte passar in sjunker självkänslan. En pratkvarn i Japan kan känna sig missanpassad, medan en tystlåten svensk bokstavligen kan grubbla ihjäl sig på hur den ska lyckas leva upp till kraven på att synas, höras och nätverka”. Det säger sig själv. Skapade, påhittade ideal där man pressar in olikstöpta människor i samma mall. Klart att det leder till olycka.

Jag är tacksam att det blåser en förändringens vind i arbetslivet. Både här och ”over there”. Jag är glad att det talas om vikten av att kunna lyssna. Att det är därför vi har fått två öron och en mun och att det inte är farligt med tystnad. Jag instämmer med Susan Cain när hon säger “We don’t need giant personalities to transform companies. We need leaders who build not their own egos but the institutions they run.” Och att i slutänden ”…true self-esteem comes from competence, not the other way around.”

Till sist. Här är några ledare inom olika branscher som klarat sig helt ok. Trots eller kanske tack vare deras introverta personlighetsdrag:

Bill Gates
Barack Obama
Marissa Mayer, Yahoo CEO
Mark Zuckerberg, Facebook CEO
Al Gore
Hillary Clinton
Steve Wozniak
Eleanor Roosevelt
Mahatma Gandhi, mannen som en gång sa ”In a gentle way you can shake the world”
Steven Spielberg

Susan Cain får dagens slutord.

 

Related Posts


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>